De leukste spellen als kerstcadeau voor onder de boom

De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu gezelliger dan samen rond de kerstboom te zitten en te genieten van elkaars gezelschap? Dit jaar kun je het extra speciaal maken door het perfecte kerstcadeau onder de boom te leggen. En wat past er nu beter bij de kerstsfeer dan gezellige spelletjes?

Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de meest leuke kaartspellen, allemaal onder de 15 euro, die gegarandeerd voor plezier zullen zorgen. Daarnaast maakt het bij het geven van spellen totaal niet uit of je nou op zoek bent naar een cadeau voor man, vrouw, kind of genderneutraal, je hebt altijd een scoor te pakken qua plezier.

#1 Lost Cities: Rivalen - het ultieme kerstcadeau voor het gezin

Begin de feestdagen met een avontuurlijk kaartspel voor het hele gezin. Speciaal voor degenen die op zoek zijn naar nog meer strategische diepgang tijdens de feestdagen is er Lost Cities: Rivalen. Gebaseerd op het gelijknamige kaartspel Lost Cities voor 2 spelers, voegt deze variant een ingenieus veilingsysteem toe, wat het spel naar een hoger niveau tilt. De uitdaging binnen het spel voor de spelers is dat ze niet alleen hun eigen expedities moeten plannen, maar ook moeten inspelen op de veilingen om hun positie te versterken. Lost Cities: Rivalen is niet alleen een spel; het is een spannend avontuur vol strategie en competitie. Leg dit spel onder de kerstboom en wanneer het spel uitgepakt is kun je het direct gaan spelen!

#2 L.A.M.A. kaartspel - Een kerstcadeau voor de strategische man

Voor de strategische denkers onder ons is het L.A.M.A Kaartspel een must-have. De naam zegt het al: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt is een uitdaging waarbij je kaarten probeert af te leggen om minpunten te vermijden. L.A.M.A. is een vlot kaartspel waarbij je fiches verzamelt als minpunten. Het doel? Al je kaarten kwijt raken en zo min mogelijk minpunten scoren. De speler met de minste minpunten wint. Een strategisch kerstcadeau voor een gezellige en competitieve kerstavond. Leg L.A.M.A. onder de kerstboom en laat het strategisch plezier beginnen!

#3 Dobble - een verrassend kerstcadeau voor de vrouw die van observatie houdt

Dobble is een vlot kaartspel dat jong en oud vermaakt. Het spel draait om het snel herkennen van overeenkomstige symbolen. Elke kaart heeft slechts één match met de kaart voor je, wat het spel boeiend maakt.

Om Dobble te winnen, zijn snelle reflexen en goede observatie skills essentieel, de sterke eigenschappen van een oberverende vrouw. Wees de eerste die het overeenkomstige symbool herkent en win de ronde. Maar de uitdaging gaat verder: je kunt een kaart nemen, plaatsen of afleggen volgens de regels van verschillende mini-spelletjes die het spel nog dynamischer maken. Dobble biedt niet alleen plezier en spanning aan de kersttafel, maar het zorgt ook voor interactieve momenten en gezelligheid.

#4 Ligretto - Kerstcadeau Ideeën voor Iedereen

Ligretto, het superpopulaire kaartspel, is een briljant kerstcadeau-idee voor iedereen die houdt van razendsnelle actie en hilariteit aan de kersttafel. Het doel van het spel is simpel: kom zo snel mogelijk van je kaarten af. Wat Ligretto echt bijzonder maakt, is dat alle spelers tegelijkertijd spelen, wat leidt tot hilarische situaties en een adrenaline-verhogende ervaring.

Met Ligretto kunnen de feestvierders genieten van een spannend kaartspel dat verkrijgbaar is in 3 verschillende kleuren. Deze kleuren kunnen zelfs gecombineerd worden, waardoor het spel geschikt is voor maar liefst 12 spelers. Het basisspel is echter perfect voor 2 tot 4 spelers, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grotere gezelschappen tijdens de feestdagen.

Voeg Ligretto toe aan je lijst van kerstcadeau-ideeën en breng snelheid, competitie en veel plezier onder de kerstboom. Het is een geweldig cadeau voor vrienden en familie om samen te genieten van een feestelijke en enerverende kerstavond.

#5 Sushi Go kaartspel - Een origineel kerstcadeau voor sushi liefhebbers

Beleef een culinair avontuur met het vlotte Sushi Go - Kaartspel, een origineel kerstcadeau voor de echte sushi liefhebbers. Verzamel de beste sushi combinaties en scoor punten. Van maki rolls tot sashimi, en vergeet niet je nigiri in wasabi te dippen voor extra punten. Maar pas op voor het toetje, anders verlies je punten! Een compact, simpel en geliefd kaartspel met eenvoudige regels, perfect voor alle leeftijden. Voeg wat smaak toe aan de kerst met Sushi Go onder de boom!

Sushi Go Party (Kaartspel)

Sushi Go Party is het uitgebreide pak en doorgeefspel! Verschillende gerechten gaan over tafel,...

Sushi Go Party (Kaartspel)

#6 Happy Salmon Kaartspel - Kerstcadeau voor Kinderen vol Actie

Happy Salmon is een eenvoudig en grappig partyspel en dus het perfecte kerstcadeau voor alle leeftijden. Het doel is simpel: vind snel een medespeler met dezelfde actiekaart, voer de hilarische actie uit, en leg de kaart af. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, Happy Salmon is gemakkelijk te leren en zorgt voor veel plezier. Het spel is deaal voor grote groepen, waardoor het extra leuk is om het spel direct te spelen tijdens de kerstdagen met familie en vrienden. Maak je klaar voor een bruisende en energieke spelervaring met Happy Salmon onder de kerstboom!

#7 Beverbende - Kerstcadeau Tip voor Strategieliefhebbers

Beverbende is de ideale kerstcadeautip, vooral voor gezinnen met kinderen. Dit spel, ook te combineren met Beverclan, combineert tactiek en geheugen op een unieke manier. Met 4 kaarten met strafpunten voor je, waarvan je er maar twee mag bekijken, worden spelers uitgedaagd hun geheugen te gebruiken en strategische beslissingen te nemen.

In Beverbende trek je bij elke beurt een kaart en voer je een actie uit, zoals het ruilen van een kaart tegen één van je gedekte kaarten of het beïnvloeden van de kaarten van andere spelers. De uitdaging ligt in het onthouden van de kaarten en het tactisch spelen om de minste strafpunten te hebben en zo de ronde te winnen.

Een kerstcadeau vol tactische pret, perfect voor gezellige avonden met familie en vrienden. Leg Beverbende onder de kerstboom en voeg wat strategische uitdaging toe aan de feestdagen!

#8 Rainbow Kaartspel - het perfecte kerstcadeau voor jouw partner

Rainbow, een verrassend simpel kaartspel voor twee spelers, is het ideale kleurrijke kerstcadeau. Met geluk, strategie en een scherp geheugen maak je regenboog setjes van zes verschillende kleuren. De unieke twist? Speel niet alleen met je eigen kaarten, maar ook met de achterkant van de kaarten van je tegenstander! Draai ze om, maar pas op voor zwarte kaarten of dubbele kleuren. Verzamel de meeste regenbogen en win! Een compact kerstcadeau voor speelse en kleurrijke kerstdagen. Leg Rainbow onder de kerstboom en geniet van het strategische spelplezier met z'n tweeën!

Of je nu op zoek bent naar het perfecte kerstcadeau voor een man, vrouw, kind of het hele gezin, deze kaartspellen onder de 15 euro zijn stuk voor stuk geweldige keuzes. Rangschik ze zoals je wilt, maar gegarandeerd is dat deze spellen zorgen voor een vrolijke kerst vol spelplezier!