Azul (bordspel)

Algemene informatie

In de wereld van bordspellen is het Azul bordspel een waar meesterwerk. Dit abstracte en strategische spel, geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar oud, neemt je mee naar het koninklijk paleis Evora, waar je in opdracht van de Portugese koning Manuel I de muren met kleurige tegels moet versieren. Het spel stimuleert niet alleen kritisch denken, maar ook creativiteit, en belooft een speelduur van ongeveer 40 minuten per sessie.

Het decoreren van het spelbord

Het bordspel Azul heeft zijn eigen verhaal. Je stapt namelijk in de wereld van Koning Manuel die een bezoek brengt aan het Alhambra in Zuid-Spanje. Hij raakt daar door de prachtige Azulejos, de witte en blauwe keramische tegels die de muren sierden. Dit wil hij ook hebben in zijn eigen paleis en dus is het aan jou als speler de taak om zijn muren ook zo te verfraaien. Het spel draait dan ook om het verzamelen en strategisch plaatsen van tegels op je eigen spelbord.

Strategie en timing zijn de key

Strategie en timing zijn de sleutelwoorden in het Azul bordspel. Het spel wordt gespeeld in meerdere rondes, waarbij elke ronde bestaat uit drie fasen. In de eerste fase verzamel je tegels van de fabrieksschijven die in het midden van de tafel liggen. Deze tegels moeten passen bij de patroonlijnen op jouw spelbord. Vervolgens leg je de tegels op je bord en scoor je punten op basis van specifieke patronen en completerende sets. Maar let op, verspil geen materialen, want dat kan leiden tot puntenaftrek!

Uitbreiden maar!

Valt het Azul bordspel enorm in de smaak? Dan heeft Azul een leuke verrassing voor jou! Wat namelijk kunt doen is jouw Azul bordspel uitbreiden met de Kristal Mozaïek Expanse. Deze uitbreiding voegt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden toe aan het spel, waardoor elke speelsessie een unieke ervaring wordt.

De winnaar van het spel

Het doel van Azul bordspel is duidelijk: vul een horizontale rij op je speelbord met tegeltjes en behaal de hoogste score. Maar pas op voor verspilde materialen, want dat kan je de overwinning kosten. Het bordspel biedt een perfecte balans tussen strategie, planning en een vleugje geluk. Dus, durf jij de uitdaging aan? Versier de muren van het koninklijk paleis Evora en bewijs dat jij de ultieme Azul-kampioen bent!

Foto Azul (bordspel)
Foto Azul (bordspel)
Foto Azul (bordspel)

Deals

Je kan Azul (bordspel) verkrijgen bij verschillende fysieke winkels en online webshops. Hieronder hebben we 3 verschillende deals voor het product gevonden.