Ontdek het Beste Speelgoed van 2023

Ben je klaar om te ontdekken wat 2023 ons heeft gebracht in de wereld van speelgoed? Ik neem je mee door de meest opwindende speelgoedcategorieën van dit jaar, bekroond op speelgoedvanhetjaar.nl. Van constructiesets tot educatief speelgoed, we bekijken de toppers in elke categorie. Laten we beginnen!

Bouw en Constructie

Bouw en constructiespeelgoed is tijdloos en blijft evolueren. Dit jaar zien we fascinerende ontwikkelingen met elektronica en digitale elementen die bouwwerken tot leven brengen. Dit speelgoed stimuleert niet alleen de creativiteit, maar ook fijne motoriek, geduld en inzicht.

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle (Ravensburger)

Een prachtige set die jonge bouwers uitnodigt om hun eigen jungle te creëren. Met dit speelgoed worden kinderen uitgedaagd om creatief te denken en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Kinderspellen

Kinderspellen zijn een fantastische manier om leerzame elementen op een speelse wijze te introduceren. Dit jaar zijn er spellen die kinderen helpen met vaardigheden zoals samenwerken, vooruitdenken en zelfs verlies verwerken.

Magische Berg (999Games)

Een spel dat kinderen meeneemt op een avontuurlijke reis naar een magische berg. Het leert hen strategisch te denken en samen te werken.

Magische Berg

Ben je klaar voor een betoverend avontuur aan de voet van de Magische Berg? Dit is jouw kans om...

Magische Berg

Bende op de Boerderij (MNKY)

Een vrolijk en dynamisch spel waarbij kinderen de chaos op een boerderij moeten beheersen. Dit spel stimuleert snelle besluitvorming en behendigheid.

Cats and Boxes (Smart Toys and Games)

Een innovatief spel waarbij kinderen puzzels oplossen met schattige katten en dozen. Het stimuleert logisch denken en ruimtelijk inzicht.

Familiespellen tot 12 jaar

Familiespellen tot 12 jaar brengen jong en oud samen. Deze spellen zijn zo ontworpen dat ze toegankelijk zijn voor jongere spelers, vaak met een hogere geluksfactor, maar blijven uitdagend en educatief voor het hele gezin.

Mycelia (Ravensburger)

Een fascinerend spel waarbij families samenwerken om een magisch bos te verkennen. Het combineert avontuur met leerzame elementen in ecologie.

Dixit Disney (Asmodee)

Een betoverende variant van het klassieke Dixit-spel, nu met Disney-thema. Het stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht bij jongere spelers.

Kites (Asmodee)

Een kleurrijk en dynamisch spel waarbij spelers moeten samenwerken om vliegers hoog in de lucht te houden. Het bevordert teamwerk en strategisch denken.

Familiespellen vanaf 12 jaar

Voor gezinnen met oudere kinderen zijn er spellen die diepere strategieën en uitdagendere gameplay bieden. Deze spellen combineren vaak plezier met leerzame elementen en zijn ontworpen om door alle leeftijden genoten te worden.

Betoverde Torens (H.O.T. Games)

Een spel dat families uitdaagt om samen magische torens te bouwen en verdedigen. Het vereist strategisch denken en samenwerking.

Akropolis (Geronimo Games)

Dit spel neemt gezinnen mee naar de oude wereld van Akropolis, waar ze hun eigen stad moeten bouwen en beheren. Het leert economisch inzicht en planningsvaardigheden.

Skull (Asmodee)

Een spannend en tactisch spel waarbij spelers moeten bluffen en strategieën moeten bedenken om de tegenstander te overtroeven. Perfect voor gezinnen die van een uitdaging houden.

STEAM

STEAM-speelgoed combineert wetenschap, technologie, ontwerp, kunst en wiskunde op een leuke en toegankelijke manier. Dit jaar zien we innovatieve speelgoedsets die kinderen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals programmeren, samenwerken en creatief denken.

History of Life on Earth (Clementoni)

Een educatief spel dat kinderen meeneemt door de geschiedenis van het leven op aarde. Het stimuleert interesse in wetenschap en geschiedenis.

SmartMax My First Build & Drive (Smart Toys and Games)

Een interactieve set waarmee kinderen hun eigen voertuigen kunnen bouwen en besturen. Het stimuleert technisch inzicht en creativiteit.

Ik leer ontdekken het lichaam (Jumbo)

Een fascinerende set die kinderen leert over de menselijke anatomie. Het spel maakt leren leuk en interactief.

Kidult 18+

Kidult speelgoed is de perfecte brug tussen de wereld van kinderen en volwassenen. Het zijn spellen en speelgoed die uitdagen, creativiteit stimuleren en zelfs nostalgische gevoelens oproepen. Deze categorie laat zien dat leeftijd slechts een getal is als het om spelen gaat!

Party Co. Extreme (Jumbo)

Een dynamisch en uitdagend partyspel dat volwassenen terugbrengt naar hun jeugd met leuke en interactieve uitdagingen.

Party Co. (Extreme editie)

Op zoek naar de perfecte invulling voor je spelletjesavond met vrienden? Ontdek Party & Co...

Party Co. (Extreme editie)

LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen (Lego)

Een prachtige LEGO-set die volwassenen uitnodigt om hun creativiteit te uiten door een betoverend boeket wilde bloemen te bouwen.

De Verraders (Identity Games)

Een intrigerend bordspel vol mysterie en strategie, ideaal voor volwassenen die houden van een mentale uitdaging en interactief spelplezier.

De Verraders (bordspel)

Ben jij klaar om je vrienden op de proef te stellen? Met het 'De Verraders' bordspel,...

De Verraders (bordspel)

Kennerspellen

Kennerspellen zijn ideaal voor de ervaren bordspel liefhebbers. Deze spellen vereisen strategisch denken, geduld en vaak een dieper begrip van complexe regels en tactieken.

Heat (Asmodee)

Een intens strategisch spel dat spelers uitdaagt om hun rivalen te overtroeven in een meedogenloze strijd om macht en invloed.

Wolven (999Games)

Een meeslepend spel waarbij spelers moeten navigeren door een wereld vol bedrog en verborgen identiteiten, ideaal voor tactische denkers.

Wolven

Ben je klaar om de leider van je eigen roedel wolven te worden? Met Wolven van 999 Games,...

Wolven

Evergreen (999Games)

Een strategisch bordspel dat spelers meeneemt op een reis door verschillende tijdperken en culturen, waarbij elke beslissing telt.

Evergreen

Stel je voor: een ongerepte planeet, wachtend op jouw vindingrijkheid om haar tot leven te...

Evergreen

Puzzels

Puzzels zijn meer dan alleen een tijdverdrijf; ze zijn een uitdaging voor de geest en een genot voor de zintuigen. Van klassieke legpuzzels tot moderne 3D-creaties, puzzels blijven fascineren en verrassen.

Tower Stacks (Smart Toys and Games)

Een ingenieuze puzzel die logisch denken en ruimtelijk inzicht op de proef stelt. Perfect voor liefhebbers van breinbrekers.

Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED (Van der Meulen)

Een adembenemende 3D-puzzel van de Titanic, compleet met LED-verlichting, die zowel uitdagend als esthetisch aantrekkelijk is.

3d puzzle Apollo Saturn V (Ravensburger)

Een indrukwekkende 3D-puzzel die de majesteit van de Apollo Saturn V raket tot leven brengt. Een must-have voor ruimtevaartliefhebbers.