De 7 leukste spellen voor pakjesavond (Sinterklaas Spel)

Pakjesavond staat weer voor de deur en dat betekent: gezelligheid, cadeaus, lekkernijen en natuurlijk... pakjesavond spellen! Met de donkere dagen op komst is het altijd leuk om met de familie rond de tafel te zitten voor een gezellig bordspel. Dit jaar hebben we de 7 leukste spellen voor je op een rijtje gezet om van jouw pakjesavond een avond vol plezier te maken!

Kruidnoot Sjoelen

Sinterklaas en kruidnoten gaan hand in hand. Maar wist je dat je kruidnoten ook als spelonderdeel kunt gebruiken? Kruidnoot sjoelen is daar het perfecte voorbeeld van. Zet een sjoelbak op tafel en vervang de normale sjoelstenen voor kruidnoten. Het principe blijft hetzelfde: probeer zoveel mogelijk kruidnoten in de vakjes te schuiven. Een speelse twist op een klassiek spel!

Het leuke aan kruidnoot sjoelen is dat het, naast competitief, ook smakelijk is. Is een kruidnoot mislukt en belandt hij naast de sjoelbak? Dan mag je hem opeten! Dubbel plezier dus. Zorg wel voor voldoende kruidnoten, want ze zullen snel op zijn!

Jenga

Stapelen, stapelen en nog eens stapelen. Jenga is een spel van concentratie, behendigheid en een vaste hand. Pak om de beurt een blokje uit de toren en plaats deze bovenop. Maar pas op: de toren mag niet instorten!

Jenga

Laat zien dat jij stalen zenuwen hebt met Hasbro's Jenga! Dit tijdloze spel vraagt om een koel...

Jenga

Jenga is ideaal voor een pakjesavond spel omdat het geschikt is voor zowel jong als oud. Het zorgt gegarandeerd voor spannende momenten en veel gelach. Wie heeft de stalen zenuwen en wie laat de toren vallen? Daarnaast kun je het spel ook nog Sinterklaas-proof maken door bijvoorbeeld opdrachten op de blokjes te schrijven die uitgevoerd moeten worden als je ze uit de toren haalt.

30 Seconds

Tijd voor wat actie en snel denken! 30 Seconds is een partyspel waarbij je in teams tegen elkaar speelt. Het doel is om binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te omschrijven zonder het daadwerkelijke woord te zeggen. Jouw teamgenoten moeten vervolgens raden om welk woord het gaat.

30 Seconds®

Welk team bereikt als eerste de finish? Spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch voor...

30 Seconds®

30 Seconds is ideaal voor een avond vol hilariteit. Door de tijdsdruk worden de gekste omschrijvingen gegeven en dat zorgt voor veel lachwekkende momenten. Daarnaast kan je het spel ook in een Sinterklaas-jasje steken door zelf kaartjes te maken met Sinterklaas gerelateerde begrippen. Een perfecte toevoeging aan jouw pakjesavond!

Pakjesspel

Natuurlijk kan het pakjesspel niet ontbreken tijdens pakjesavond. Het principe is simpel: iedereen koopt van tevoren een aantal kleine cadeautjes en legt deze in het midden van de tafel. Vervolgens worden er dobbelstenen gegooid en afhankelijk van het aantal ogen krijg je een opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld een cadeautje pakken, een cadeautje afpakken of een cadeautje weggeven.

Pakjesspel (voor sinterklaas / kerst)

Ben jij klaar voor een avond vol plezier en verrassingen? Maak kennis met het Pakjesspel, het...

Pakjesspel (voor sinterklaas / kerst)

Het pakjesspel is een echte klassieker en zorgt altijd voor een hoop plezier en spanning. Wie eindigt met de meeste cadeautjes? En wie gaat er met die ene felbegeerde prijs vandoor? Het mooie aan het pakjesspel is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Voeg zelf opdrachten toe of maak gebruik van speciale spelregels voor extra uitdaging.

Sinterklaas Karaoke

Voel de magie van de feestdagen met een microfoon in hand! 'Sinterklaas Karaoke' is de perfecte manier om in de sfeer van 5 december te komen. Of je nu kiest voor het zingen van traditionele Sinterklaasliedjes of voor moderne hits met een twist; laat je stem horen en geniet van een muzikale avond.

Beschrijving Laat je zangkunsten horen met traditionele Sinterklaasliedjes of moderne hits, maar met een Sinterklaas-twist in de songteksten.

Spelregels

  • Bereid van tevoren een aantal liedjes voor met vervangen teksten, of zoek online naar Sinterklaas versies van populaire liedjes.
  • Iedere deelnemer of team kiest een lied en probeert het zo goed mogelijk te zingen.
  • Een jury of het publiek kan punten geven voor zangtalent, creativiteit, en enthousiasme.
  • De deelnemer of het team met de meeste punten wint.

Sint & Piet Estafette

Voor iedereen die tijdens pakjesavond wat energie kwijt wil, introduceren we de 'Sint & Piet Estafette'. Een hilarisch en actief spel waarbij teamwork, snelheid en behendigheid centraal staan. Duik in de rol van Sinterklaas of zijn Pieten en trotseer het parcours!

Beschrijving Een actief spel waarbij deelnemers zich verkleden als Sint of Piet en een estafetteparcours afleggen.

Spelregels

  • Zet een parcours uit met verschillende obstakels of activiteiten, zoals een 'dak' gemaakt van kussens waar spelers overheen moeten klimmen, of een 'schoorsteen' waar ze een cadeautje in moeten gooien.
  • Aan het begin van het parcours ligt een jute zak met Sinterklaas-kledingstukken en accessoires.
  • Bij het startschot moet de eerste speler zich zo snel mogelijk aankleden, het parcours afleggen en aan het eind weer uitkleden. Vervolgens geeft hij/zij de kleding door aan de volgende speler.
  • Het team dat als eerste alle spelers het parcours heeft laten afleggen, wint.